Karen Tran – o experienta unica

Cand am lansat acest business, sau mai bine spus aceasta pasiune, am inceput prin a cauta surse de inspiratie pentru ceea ce urma sa fac. La fel ca oricine probabil, resursa mea principala a fost internetul si atentia mi se indrepta de cele mai multe ori catre evenimente realizate in strainatate. Regaseam tot felul de imagini, unele mai interesante ca altele, insa cele mai impresionante se dovedeau a fi intotdeauna cele realizate sub sigla Karen Tran. Am inceput sa o urmaresc indeaproape, am analizat portofoliul ei pe site, facebook si blog.

A urmat un moment in care am decis sa transform Kaffka dintr-o agentie care inchiriaza doar logistica, intr-una care se ocupa de evenimente complete, incluzand si realizarea de aranjamente florale. Intamplator am citit pe pagina de Facebook Karen Tran despre cursurile pe care le organizeaza in jurul lumii si nu am stat nicio secunda pe ganduri, inscriindu-ma la unul din workshop-urile ei, un curs intens de 3 zile la Londra. Si cand spun intens, nu glumesc deloc. Zilele incepeau cu trezirea la ora 6 dimineata si se terminau seara la 11 cand incheiam cursul cu un pahar de vin intr-un pub si discutam impreuna despre fiecare dintre noi. Am cunoscut oameni frumosi si modesti din toate colturile lumii: Dubai, Slovacia, Rusia, Franta, Austria, Marea Britanie. Evident, cei mai multi nu auzisera de Romania.

Dimineata, programul incepea cu micul dejun, servit in conditii impecabile la Hurlingam Club, apoi incepeam munca. Prima lectie a fost despre aranjamentul central al mesei (centerpiece). Aparent parea floare la ureche, sa construiesti in straturi astfel incat fiecare floare sa nu fie la acelasi nivel cu cea de langa. Cand a venit vremea ca fiecare dintre noi sa lucram un astfel de aranjament, lucrurile nu au mai fost parca atat de simple. Insa cu putin exercitiu, am reusit.

Nu am intalnit niciodata un om mai pretentios in ceea ce face si mai atent la detalii decat Karen, si totusi atat de modest. Desi eram o echipa de 12 persoane, Karen lua matura si strangea personal resturile de pe jos, calca fetele de masa pentru set up, facea tot ceea ce era necesar, fara sa se planga. Cot la cot cu ea muncea si sotul ei, care era nelipsit de la evenimentele organizate de ea.

Tot la Londra am cunoscut si faimoasa blogerita Flower Rhona, care era acolo pentru a scrie un articol despre workshop, de aceea nota si era atenta la tot ceea ce noi invatam zi de zi .

A urmat apoi cursul despre buchetul de mireasa si prezentarea broselor, dantelei, panglicii Midori si a secretelor asupra tehnicii de invelire a coditelor intr-un buchet. In ultima zi de workshop am realizat faimoasa arcada de flori marca Karen – o adevarata provocare. La final, binenteles, am facut fotografii, am schimbat email-uri. Inca mai pastrez legatura cu cei pe care i-am cunoscut la cursul ei si remarc evolutia lor spectaculoasa in urma acestei experiente.

_D3_0151

_D3_0156

3

4

5

6

7

8

v

9

f

g

l

m

n

o

p

r

s

t

x

z

La un an de la experienta din Londra, in septembrie 2014 m-am inscris la un alt curs, de aceasta data in Miami. Va intrebati de ce? Aceeasi intrebare o aveau si cele 25 de fete de la cursul respectiv: “Why a second time?”. Le-am raspuns in felul urmator: la sfarsitul acestor zile o sa va intreb pe fiecare in parte, care dintre voi doriti sa repetati experienta traita. Si asa a fost…toate au raspuns : “I will do it again!”

La Miami experienta nu a fost atat de intensa ca si prima. Poate si pentru ca am fost atat de multe participante, multe extrem de galagioase si puse pe glume. Volumul de flori si de munca, insa, a fost infinit mai mare decat cel din Londra – atunci am realizat peretele de flori, arcada, centerpiece si buchetul de mireasa. Am cunoscut si produsele FP FLOURISHES, atat de greu de adus in tara, insa am reusit dupa multe insistente si 6 luni de emailuri purtate cu ei.

Daca as merge din nou? Cu siguranta ca o voi face cat de curand si va invit pe fiecare dintre voi sa traiti o astfel de experienta macar o data in viata. Credeti-ma, merita!

_D3_8375

_D3_8400

_D3_8412

_D3_8414

_D3_8420

_D3_8434

_D3_8473

_D3_8532

_D3_8629

_D3_8758

10

11

12

karenfloralexperience-attendees2-0013

karenfloralexperience-attendees2-0050

karenfloralexperience-attendees2-0090

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *